MIYABI 5000 MCD NAKIRI 17 CM, BJÖRK

Ord. pris: 
4 449 kr
Rea:
3 100 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
34375-171-0
Delbetala från 181 kr/mån Mer info
Du sparar: 
1 349 kr (30%)
Antal:
Kommentar till butiken:
VÅRT WEBBPRIS

BESKRIVNING
Nakiri – det kallas en grönsakskniv i Japan. Och som namnet antyder passar den traditionella japanska kniven utmärkt för att strimla grönsaker och örter. Formen påminner om en köttyxa, men ska inte förväxlas med en sådan. Det vassa, fint slipade bladet lämpar sig inte för att hacka. Med den högklassiga Nakiri-kniven i MIYABI-serien 5MCD tar du in estetik och tradition från Fjärran Östern i ditt kök. Kärnan av mikrokarbid-pulverstål MC63 omges av 100 lager av två olika sorters stål med olika hårdhet. Dessutom har det 17 cm långa bladet härdats med den speciella CRYODUR-metoden. Nakiri-kniven får sin unika skärpa genom den klassiska japanska Honbazuke-slipningen som ger ett symmetriskt skär med en vinkel på ca 19 °C. Handtaget av masurbjörk ligger inte bara bra i handen. Med sin mjuka ljusbruna färg gör den även Nakiri-kniven till ett vackert blickfång.
Passar för att strimla grönsaker och örter och för att ansa kål
Extra vasst blad

Den extrema skalpelliknande skärpan får kniven tack vare Honbazuke-slipningen. Denna uppnås genom dubbel slipning mellan roterande stenar och efterföljande polering på ett läderhjul

Tillverkas 100% i Seki Japan

Bladets hårdhet (HRC): 62-64 HRC
Handtagsmaterial: Björk
Egg/slär-finish: Honbazuke edge
Bladlängd: 17,00 cm
Nettovikt: 0,19 kg